Kip Parmentier met prei en champignons
Kip Parmentier met prei en champignons

Kip Parmentier met prei en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 54.9 g
Eiwit 43.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in ringen van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Meng de fijngehakte hazelnoten met de peterselie en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er 1 dl room onder.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de preiringen 5 à 7 min. Roer er de champignons en 1 dl room onder en kruid met peper en zout. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de kippenhaasjes aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met de kippenkruiden.

  14. Schik de kippenhaasjes op de preiringen en bedek met de aardappelpuree.

  15. Strooi de hazelnootmengeling over de puree en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan deze ovenschotel perfect de dag voordien maken. Zet hem op het moment zelf dan 30 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in ringen van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Meng de fijngehakte hazelnoten met de peterselie en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er 1 dl room onder.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de preiringen 5 à 7 min. Roer er de champignons en 1 dl room onder en kruid met peper en zout. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de kippenhaasjes aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met de kippenkruiden.

  14. Schik de kippenhaasjes op de preiringen en bedek met de aardappelpuree.

  15. Strooi de hazelnootmengeling over de puree en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan deze ovenschotel perfect de dag voordien maken. Zet hem op het moment zelf dan 30 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 54.9 g
Eiwit 43.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Wijn La Croix de Paty - A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal