Kipfilet in een kruidenkorstje met paprikacoulis
Kipfilet in een kruidenkorstje met paprikacoulis

Kipfilet in een kruidenkorstje met paprikacoulis

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 925 kcal
Energie 3870 kj
Vet 35.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 7.4 g
Vezel 11 g
Eiwit 31 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de rode paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet de paprika’s met de schil naar boven 10 à 20 min. onder de ovengrill tot de schil zwart kleurt. Controleer regelmatig om te vermijden dat de paprika's volledig verkolen.

  3. Schil de paprika’s. Dat gaat makkelijk als je ze eerst laat afkoelen in een papieren zak of in aluminiumfolie. Snij het vruchtvlees daarna in stukken.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn. Bak 3 à 4 min. glazig in 4 el olijfolie. Voeg de stukken paprika toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout en mix glad.

  5. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Pluk de blaadjes tijm (je hebt 4 koffielepels nodig).

  7. Snij de kipfilets open en leg er telkens een sneetje kaas tussen. Vouw de kipfilets weer dicht en besmeer met 2 el olijfolie. Kruid met tijm en paprikapoeder. Druk de kruiden goed in het vlees.

  8. Verwijder de uiteinden van de boontjes. Kook 6 à 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de pasta.

  9. Bereiding op de barbecue (± 20 min.)
  10. Bak de kipfilets 8 à 10 min. aan elke kant op een hete barbecue. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de room onder de paprikacoulis en verwarm op een hoekje van de barbecue. Serveer bij de kip en de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de rode paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet de paprika’s met de schil naar boven 10 à 20 min. onder de ovengrill tot de schil zwart kleurt. Controleer regelmatig om te vermijden dat de paprika's volledig verkolen.

  3. Schil de paprika’s. Dat gaat makkelijk als je ze eerst laat afkoelen in een papieren zak of in aluminiumfolie. Snij het vruchtvlees daarna in stukken.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn. Bak 3 à 4 min. glazig in 4 el olijfolie. Voeg de stukken paprika toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout en mix glad.

  5. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Pluk de blaadjes tijm (je hebt 4 koffielepels nodig).

  7. Snij de kipfilets open en leg er telkens een sneetje kaas tussen. Vouw de kipfilets weer dicht en besmeer met 2 el olijfolie. Kruid met tijm en paprikapoeder. Druk de kruiden goed in het vlees.

  8. Verwijder de uiteinden van de boontjes. Kook 6 à 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de pasta.

  9. Bereiding op de barbecue (± 20 min.)
  10. Bak de kipfilets 8 à 10 min. aan elke kant op een hete barbecue. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de room onder de paprikacoulis en verwarm op een hoekje van de barbecue. Serveer bij de kip en de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 925 kcal
Energie 3870 kj
Vet 35.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 7.4 g
Vezel 11 g
Eiwit 31 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond Trappistenbier Wijn Château de Parenchère A.O.P. Bordeaux Clairet

Bekijk het recept digitaal