Gevulde kipfilet met pittige biersaus
Gevulde kipfilet met pittige biersaus

Gevulde kipfilet met pittige biersaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel de kaas.

  4. Maak het vel van de kip lichtjes los, zodat u er de verkruimelde stukjes kaas kan onder duwen.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin met de velkant naar onder. Kruid met peper en zout.

  7. Draai om en bak ook de andere kant goudbruin. Giet er de kippenbouillon langs de rand van de braadpan bij en kruid met de tijm. Dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. (afhankelijk van de dikte van de kipfilet).

  8. Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg het bier toe aan het braadvocht en zet het vuur hoger. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng de saus op smaak met de Luikse siroop, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de kipfilets over de borden en lepel er wat saus over. Serveer met aardappelgratin en gekookte prinsessenboontjes. Ook lekker met gestoofde peertjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel de kaas.

  4. Maak het vel van de kip lichtjes los, zodat u er de verkruimelde stukjes kaas kan onder duwen.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin met de velkant naar onder. Kruid met peper en zout.

  7. Draai om en bak ook de andere kant goudbruin. Giet er de kippenbouillon langs de rand van de braadpan bij en kruid met de tijm. Dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. (afhankelijk van de dikte van de kipfilet).

  8. Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg het bier toe aan het braadvocht en zet het vuur hoger. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng de saus op smaak met de Luikse siroop, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de kipfilets over de borden en lepel er wat saus over. Serveer met aardappelgratin en gekookte prinsessenboontjes. Ook lekker met gestoofde peertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vieux Temps

Bekijk het recept digitaal