- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kipfilet met krieltjes en duo van paddenstoelen
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Élevé en fûts de chêne Château Vincent - A.O.P. Fronsac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in 2.
-
Scheur de oesterzwammen in 2.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snij de kipfilets in de lengte open (tot op 1 cm van de andere kant) en vouw open. Kruid de binnenkant met peper en zout en verdeel er de tapenade over. Vouw dicht en wikkel 2 sneetjes spek rond elke kipfilet.
-
Meng de champignons, de oesterzwammen, de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook en de peterselie onder de krielaardappelen. Schik er de kipfilets op en laat nog 25 min. bakken in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje van witloof en veldsla en een mosterdvinaigrette.
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Élevé en fûts de chêne Château Vincent - A.O.P. Fronsac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in 2.
-
Scheur de oesterzwammen in 2.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snij de kipfilets in de lengte open (tot op 1 cm van de andere kant) en vouw open. Kruid de binnenkant met peper en zout en verdeel er de tapenade over. Vouw dicht en wikkel 2 sneetjes spek rond elke kipfilet.
-
Meng de champignons, de oesterzwammen, de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook en de peterselie onder de krielaardappelen. Schik er de kipfilets op en laat nog 25 min. bakken in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje van witloof en veldsla en een mosterdvinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Élevé en fûts de chêne Château Vincent - A.O.P. Fronsac