Gevulde kipfilet met krieltjes en duo van paddenstoelen
Gevulde kipfilet met krieltjes en duo van paddenstoelen

Gevulde kipfilet met krieltjes en duo van paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 44.5 g
Eiwit 49.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Scheur de oesterzwammen in 2.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de kipfilets in de lengte open (tot op 1 cm van de andere kant) en vouw open. Kruid de binnenkant met peper en zout en verdeel er de tapenade over. Vouw dicht en wikkel 2 sneetjes spek rond elke kipfilet.

  13. Meng de champignons, de oesterzwammen, de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook en de peterselie onder de krielaardappelen. Schik er de kipfilets op en laat nog 25 min. bakken in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een slaatje van witloof en veldsla en een mosterdvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Scheur de oesterzwammen in 2.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de kipfilets in de lengte open (tot op 1 cm van de andere kant) en vouw open. Kruid de binnenkant met peper en zout en verdeel er de tapenade over. Vouw dicht en wikkel 2 sneetjes spek rond elke kipfilet.

  13. Meng de champignons, de oesterzwammen, de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook en de peterselie onder de krielaardappelen. Schik er de kipfilets op en laat nog 25 min. bakken in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een slaatje van witloof en veldsla en een mosterdvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 44.5 g
Eiwit 49.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Élevé en fûts de chêne Château Vincent - A.O.P. Fronsac

Bekijk het recept digitaal