Kippenbrochette met paella van parelcouscous en gegrilde groenten
Kippenbrochette met paella van parelcouscous en gegrilde groenten

Kippenbrochette met paella van parelcouscous en gegrilde groenten

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2381 kj
Energie 569 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 11.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 47.7 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (± 35 min.)
  2. Snipper de ui fijn en snij de tomaten in blokjes. Snipper de peterselie fijn en snij de citroen in partjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een diepe pan en bak de ui en de tomaat 5 min. Bestrooi met het paprikapoeder.

  4. Voeg de parelcouscous en de diepgevroren erwten toe en overgiet met heet water. Verkruimel er het bouillonblokje over en bestrooi met de saffraan. Meng goed en breng aan de kook.

  5. Zet het vuur daarna lager en laat ± 12 min. sudderen. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de garnalen toe. Kruid met peper en zout.

  6. Snij intussen de paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen.

  7. Meng de rest van de olijfolie onder de paprika en de broccolini. Bak 4 min. in een grillpan (het best in verschillende porties). Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de gegrilde groenten over de paella en werk af met de peterselie en de partjes citroen.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de kippenbrochettes 8 à 10 min. op een matig warme barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (± 35 min.)
  2. Snipper de ui fijn en snij de tomaten in blokjes. Snipper de peterselie fijn en snij de citroen in partjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een diepe pan en bak de ui en de tomaat 5 min. Bestrooi met het paprikapoeder.

  4. Voeg de parelcouscous en de diepgevroren erwten toe en overgiet met heet water. Verkruimel er het bouillonblokje over en bestrooi met de saffraan. Meng goed en breng aan de kook.

  5. Zet het vuur daarna lager en laat ± 12 min. sudderen. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de garnalen toe. Kruid met peper en zout.

  6. Snij intussen de paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen.

  7. Meng de rest van de olijfolie onder de paprika en de broccolini. Bak 4 min. in een grillpan (het best in verschillende porties). Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de gegrilde groenten over de paella en werk af met de peterselie en de partjes citroen.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de kippenbrochettes 8 à 10 min. op een matig warme barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2381 kj
Energie 569 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 11.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 47.7 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jean Gamay Noir Vin de France Bier Brugse Zot Blond bier

Bekijk het recept digitaal