Kleurrijk versierde kerstboom van bladerdeeg

Kleurrijk versierde kerstboom van bladerdeeg

40 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 24 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 27.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop 1 ei los. Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Snij de kerstomaten in dunne ringen.

  2. Rol de vellen bladerdeeg lichtjes uit met een deegrol. Leg op elkaar en snij er een kerstboomvorm (grote driehoek met stam) uit. Haal de vellen weer uit elkaar. Steek een grote ster uit de rest van het bladerdeeg.

  3. Leg 1 kerstboom op een bakplaat met bakpapier. Plaats de grote ster boven aan de boom en druk een beetje aan. Besmeer de boom met de groene pesto en bestrooi met de geraspte kaas. Leg er voorzichtig de tweede kerstboom op.

  4. Maak aan beide kanten inkepingen om takken te vormen. Snij niet tot in het midden (de stam moet zichtbaar blijven). Druk met een lepel het bladerdeeg aan alle uiteinden aan. Draai dan elke tak in spiraalvorm.

  5. Bestrijk de kerstboom en de sterren met 1/2 losgeklopt ei. Bestrooi de ster en de takjes met het sesamzaad. Zet 20 min. in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

  6. Versier de boom met de kerstomaten en de granaatappelpitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop 1 ei los. Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Snij de kerstomaten in dunne ringen.

  2. Rol de vellen bladerdeeg lichtjes uit met een deegrol. Leg op elkaar en snij er een kerstboomvorm (grote driehoek met stam) uit. Haal de vellen weer uit elkaar. Steek een grote ster uit de rest van het bladerdeeg.

  3. Leg 1 kerstboom op een bakplaat met bakpapier. Plaats de grote ster boven aan de boom en druk een beetje aan. Besmeer de boom met de groene pesto en bestrooi met de geraspte kaas. Leg er voorzichtig de tweede kerstboom op.

  4. Maak aan beide kanten inkepingen om takken te vormen. Snij niet tot in het midden (de stam moet zichtbaar blijven). Druk met een lepel het bladerdeeg aan alle uiteinden aan. Draai dan elke tak in spiraalvorm.

  5. Bestrijk de kerstboom en de sterren met 1/2 losgeklopt ei. Bestrooi de ster en de takjes met het sesamzaad. Zet 20 min. in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

  6. Versier de boom met de kerstomaten en de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 24 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 27.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal