Knäckebröd met asperges en gerookte zalm
Knäckebröd met asperges en gerookte zalm

Knäckebröd met asperges en gerookte zalm

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 14.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook ondertussen de aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Pel de eieren en prak fijn. Meng met de zure room en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de eiermengeling over de sneetjes knäckebröd.

  9. Schik op elk sneetje 3 aspergepunten en bestrooi met enkele reepjes gerookte zalm.

  10. Afwerking:
  11. Schik op de borden en lepel er wat mosterdvinaigrette bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook ondertussen de aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Pel de eieren en prak fijn. Meng met de zure room en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de eiermengeling over de sneetjes knäckebröd.

  9. Schik op elk sneetje 3 aspergepunten en bestrooi met enkele reepjes gerookte zalm.

  10. Afwerking:
  11. Schik op de borden en lepel er wat mosterdvinaigrette bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 14.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal