- Bewaar

- Bewaar
Knolselderhummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou er enkele apart voor de afwerking.
-
Mix de kikkererwten samen met de geroosterde knolselderblokjes, 3 eetl. olijfolie, de tahin, het citroensap en het gepelde teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep in een kommetje en werk af met de apart gehouden kikkererwten, 1 eetl. olijfolie en een beetje kerriepoeder. Lekker als dipsaus bij grissini of groentestaafjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou er enkele apart voor de afwerking.
-
Mix de kikkererwten samen met de geroosterde knolselderblokjes, 3 eetl. olijfolie, de tahin, het citroensap en het gepelde teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep in een kommetje en werk af met de apart gehouden kikkererwten, 1 eetl. olijfolie en een beetje kerriepoeder. Lekker als dipsaus bij grissini of groentestaafjes.