Knolselderhummus
Knolselderhummus

Knolselderhummus

35 min.
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 153 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 7.3 g
Suiker 0 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  4. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou er enkele apart voor de afwerking.

  5. Mix de kikkererwten samen met de geroosterde knolselderblokjes, 3 eetl. olijfolie, de tahin, het citroensap en het gepelde teentje knoflook. Kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Schep in een kommetje en werk af met de apart gehouden kikkererwten, 1 eetl. olijfolie en een beetje kerriepoeder. Lekker als dipsaus bij grissini of groentestaafjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  4. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Hou er enkele apart voor de afwerking.

  5. Mix de kikkererwten samen met de geroosterde knolselderblokjes, 3 eetl. olijfolie, de tahin, het citroensap en het gepelde teentje knoflook. Kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Schep in een kommetje en werk af met de apart gehouden kikkererwten, 1 eetl. olijfolie en een beetje kerriepoeder. Lekker als dipsaus bij grissini of groentestaafjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 153 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 7.3 g
Suiker 0 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal