- Bewaar

- Bewaar
Konijn met sjalot, koolraap en boontjes
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sjalotten in de lengte in 6.
-
Snij de wortelen in de lengte doormidden en daarna in stukken van 2 cm.
-
Schil de koolraap en snij in stukken van 2 cm.
-
Breek de prinsessenbonen in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en schik in een ovenschaal.
-
Doe de sjalotten in de braadpan en bak 2 min. glazig. Blus met de wittewijnazijn en schraap de braadresten los met een houten lepel. Doe samen met de sjalotten bij de stukken konijn.
-
Bestrijk de stukken konijn met de honing en giet er de witte wijn en de bouillon voorzichtig langs de rand van de ovenschaal bij. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en zet 30 min. in de voor verwarmde oven.
-
Voeg de prinsessenbonen en de stukken wortel en koolraap toe aan de ovenschotel. Roer er de room onder en kruid met peper en zout. Zet nog 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Verwijder het laurierblaadje en serveer met gekookte aardappelen, tagliatelle of kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sjalotten in de lengte in 6.
-
Snij de wortelen in de lengte doormidden en daarna in stukken van 2 cm.
-
Schil de koolraap en snij in stukken van 2 cm.
-
Breek de prinsessenbonen in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en schik in een ovenschaal.
-
Doe de sjalotten in de braadpan en bak 2 min. glazig. Blus met de wittewijnazijn en schraap de braadresten los met een houten lepel. Doe samen met de sjalotten bij de stukken konijn.
-
Bestrijk de stukken konijn met de honing en giet er de witte wijn en de bouillon voorzichtig langs de rand van de ovenschaal bij. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en zet 30 min. in de voor verwarmde oven.
-
Voeg de prinsessenbonen en de stukken wortel en koolraap toe aan de ovenschotel. Roer er de room onder en kruid met peper en zout. Zet nog 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Verwijder het laurierblaadje en serveer met gekookte aardappelen, tagliatelle of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières