Kreeft met forel, erwtenmayonaise en duo van puree

Kreeft met forel, erwtenmayonaise en duo van puree

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 3.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 31.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 40 min.
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Snij ze in de lengte middendoor. Maak het vlees in de pantsers los. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.

  3. Snipper de ui fijn. Laat de gelatine weken in koud water en knijp uit.

  4. Breng voor de erwtenpuree een bodempje water met de ui aan de kook in een kookpot. Laat 2 min. koken en voeg de helft van de diepgevroren erwtjes toe. Laat 5 min. koken. Roer er de gelatine onder en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  5. Maak intussen de erwtenmayonaise: snij 1/3 van de lente-uien grof. Breng de gevogeltebouillon met de grofgesnipperde lente-ui en de spekblokjes aan de kook in een kookpot en laat 5 à 10 min. koken. Voeg de laatste 5 min. de rest van de diepgevroren erwten en de munt toe. Mix glad en duw door een zeef. Meng met de mayonaise.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snipper de rest van de lente-uitjes heel fijn. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en prak fijn met de fijngesnipperde lente-ui en de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Snij intussen elke forelfilet in 2. Verwijder de grove stelen van de waterkers. Snij de tomaat in 2 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Kruid met peper en zout.

  8. Schik een halve kreeft op elk bord en leg er een stukje gerookte forel op. Werk af met de erwtenmayonaise.

  9. Schep met een meloenlepel bolletjes uit de erwtenpuree. Spoel de meloenlepel tussen elke schep onder warm water. Leg een bolletje erwtenpuree op een rondje aardappelpuree.

  10. Werk af met waterkers en tomatenblokjes. Garneer met de kreeftenpootjes en het vlees uit de scharen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 40 min.
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Snij ze in de lengte middendoor. Maak het vlees in de pantsers los. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.

  3. Snipper de ui fijn. Laat de gelatine weken in koud water en knijp uit.

  4. Breng voor de erwtenpuree een bodempje water met de ui aan de kook in een kookpot. Laat 2 min. koken en voeg de helft van de diepgevroren erwtjes toe. Laat 5 min. koken. Roer er de gelatine onder en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  5. Maak intussen de erwtenmayonaise: snij 1/3 van de lente-uien grof. Breng de gevogeltebouillon met de grofgesnipperde lente-ui en de spekblokjes aan de kook in een kookpot en laat 5 à 10 min. koken. Voeg de laatste 5 min. de rest van de diepgevroren erwten en de munt toe. Mix glad en duw door een zeef. Meng met de mayonaise.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snipper de rest van de lente-uitjes heel fijn. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en prak fijn met de fijngesnipperde lente-ui en de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Snij intussen elke forelfilet in 2. Verwijder de grove stelen van de waterkers. Snij de tomaat in 2 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Kruid met peper en zout.

  8. Schik een halve kreeft op elk bord en leg er een stukje gerookte forel op. Werk af met de erwtenmayonaise.

  9. Schep met een meloenlepel bolletjes uit de erwtenpuree. Spoel de meloenlepel tussen elke schep onder warm water. Leg een bolletje erwtenpuree op een rondje aardappelpuree.

  10. Werk af met waterkers en tomatenblokjes. Garneer met de kreeftenpootjes en het vlees uit de scharen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 3.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 31.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal