Kreeft met limoenboter, gebakken mango en quinoa
Kreeft met limoenboter, gebakken mango en quinoa

Kreeft met limoenboter, gebakken mango en quinoa

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Energie 2192 kj
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 35 min.
  2. Laat de kreeft volledig ontdooien in de verpakking. Snij de ontdooide kreeft doormidden: steek daarvoor de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe en vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker. Haal het vlees uit het pantser en de scharen.

  3. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Los het bouillonblokje op in het hete water. Kook de quinoa afgedekt gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Rasp intussen de schil van de limoen (zonder het wit) en pers erna het sap uit. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Smelt intussen de boter in een kookpot en giet er het limoensap bij. Voeg het kreeftenvlees toe en lepel er de limoenboter over. Laat even opwarmen. Haal het vlees uit de kookpot en hou warm.

  6. Voeg de mangoreepjes toe en laat enkele minuten stoven op een zacht vuur.

  7. Roer de quinoa los met een vork. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  8. Verdeel de quinoa, de kreeft en de mango over borden. Werk af met de waterkers en limoenzeste. Besprenkel met de warme limoenboter.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 35 min.
  2. Laat de kreeft volledig ontdooien in de verpakking. Snij de ontdooide kreeft doormidden: steek daarvoor de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe en vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker. Haal het vlees uit het pantser en de scharen.

  3. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Los het bouillonblokje op in het hete water. Kook de quinoa afgedekt gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Rasp intussen de schil van de limoen (zonder het wit) en pers erna het sap uit. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Smelt intussen de boter in een kookpot en giet er het limoensap bij. Voeg het kreeftenvlees toe en lepel er de limoenboter over. Laat even opwarmen. Haal het vlees uit de kookpot en hou warm.

  6. Voeg de mangoreepjes toe en laat enkele minuten stoven op een zacht vuur.

  7. Roer de quinoa los met een vork. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  8. Verdeel de quinoa, de kreeft en de mango over borden. Werk af met de waterkers en limoenzeste. Besprenkel met de warme limoenboter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Energie 2192 kj
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g

Bekijk het recept digitaal