Krieltjes-citroen-laurier-brochette met olijfolie
Krieltjes-citroen-laurier-brochette met olijfolie

Krieltjes-citroen-laurier-brochette met olijfolie

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 11 g
Suiker 0.6 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de citroen in schijfjes en prik de krieltjes, de citroen en enkele laurierblaadjes afwisselend op 4 brochettestokjes. Kruid met peper, zout en verse tijm. Besprenkel met de olijfolie.

  4. Bak ± 2 min. aan elke kant op een hete BBQ.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de citroen in schijfjes en prik de krieltjes, de citroen en enkele laurierblaadjes afwisselend op 4 brochettestokjes. Kruid met peper, zout en verse tijm. Besprenkel met de olijfolie.

  4. Bak ± 2 min. aan elke kant op een hete BBQ.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 11 g
Suiker 0.6 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal