Krokante toast met americain en kwartelei
Krokante toast met americain en kwartelei

Krokante toast met americain en kwartelei

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 5.8 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Kook de kwarteleieren 3 min. in kokend water met een scheutje azijn.

  5. Giet af, spoel onder koud water en pel. Snij de eieren in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn en de rode ui heel fijn.

  7. Snij de korsten van het toastbrood en snij de sneetjes in 2.

  8. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid lichtjes met peper en zout.

  9. Steek de uiteinden van de halve sneetjes tussen het ovenrooster, zodat je kuipjes krijgt.

  10. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.

  11. Meng de americain met de mayonaise en de truffelolie. Kruid met peper en zout.

  12. Maak 20 miniburgertjes.

  13. Leg de burgers op de broodkuipjes. Leg de guacamole naast het americain en versier de burger met rode ui en peterselie. Maak het geheel af met kwarteleieren.

  14. Afwerking:
  15. Schik een burgertje op elke kromme toast. Lepel wat guacamole naast de americain. Bestrooi de americain met een beetje peterselie en rode ui. Schik er een half kwarteleitje op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Kook de kwarteleieren 3 min. in kokend water met een scheutje azijn.

  5. Giet af, spoel onder koud water en pel. Snij de eieren in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn en de rode ui heel fijn.

  7. Snij de korsten van het toastbrood en snij de sneetjes in 2.

  8. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid lichtjes met peper en zout.

  9. Steek de uiteinden van de halve sneetjes tussen het ovenrooster, zodat je kuipjes krijgt.

  10. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.

  11. Meng de americain met de mayonaise en de truffelolie. Kruid met peper en zout.

  12. Maak 20 miniburgertjes.

  13. Leg de burgers op de broodkuipjes. Leg de guacamole naast het americain en versier de burger met rode ui en peterselie. Maak het geheel af met kwarteleieren.

  14. Afwerking:
  15. Schik een burgertje op elke kromme toast. Lepel wat guacamole naast de americain. Bestrooi de americain met een beetje peterselie en rode ui. Schik er een half kwarteleitje op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 5.8 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal