Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels
Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels

Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 11 g
Suiker 1.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schik de sneetjes spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (tot ze krokant zijn). Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Snipper intussen 1/4 plantje bieslook fijn. Klop het ei los.

  6. Wrijf de aardperen goed schoon onder koud water. Rasp grof en meng er het fijngesnipperde bieslook en het losgeklopte ei onder. Kruid met peper en zout.

  7. Meng 2 eetl. olijfolie met de notenolie, de mosterd en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en verdeel er de aardpeermengeling over in 4 porties. Bak ± 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  10. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel wat jonge slascheuten over de borden en schik er een aardpeerkrokantje op. Schik er telkens 1 sneetje gerookte zalm en 1 gepocheerd kwarteleitje op. Werk elk aardpeerkrokantje af met verkruimeld spek en 2 sprietjes bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schik de sneetjes spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (tot ze krokant zijn). Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Snipper intussen 1/4 plantje bieslook fijn. Klop het ei los.

  6. Wrijf de aardperen goed schoon onder koud water. Rasp grof en meng er het fijngesnipperde bieslook en het losgeklopte ei onder. Kruid met peper en zout.

  7. Meng 2 eetl. olijfolie met de notenolie, de mosterd en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en verdeel er de aardpeermengeling over in 4 porties. Bak ± 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  10. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel wat jonge slascheuten over de borden en schik er een aardpeerkrokantje op. Schik er telkens 1 sneetje gerookte zalm en 1 gepocheerd kwarteleitje op. Werk elk aardpeerkrokantje af met verkruimeld spek en 2 sprietjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 11 g
Suiker 1.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal