- Bewaar

- Bewaar
Kroketjes van kaas, peterseliewortel en kastanjes met salietempura
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer of mix met 50 ml water of kookvocht. Zet opzij.
-
Verkruimel intussen de kastanjes in fijne stukjes.
-
Klop de eieren los met een vork. Kruid met peper en zout.
-
Meng 1 eetl. bloem met 3 eetl. water tot een papje.
-
Snij de limoen in partjes. Pluk de salieblaadjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de vloeibare margarine in een kookpot. Voeg 4 eetl. bloem toe en roer goed. Overgiet met de melk en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en meng er het eigeel, de emmentaler, de kastanjes en de peterseliewortelpuree onder. Doe in een ovenschaal met bakpapier. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Wentel intussen de salie in het bloempapje. Bak de blaadjes 1 à 2 min. in de pan.
-
Snij het afgekoelde peterseliewortelmengsel in vierkantjes. Paneer ze: wentel ze in 4 eetl. bloem en rol er balletjes van. Druk ze wat plat, wentel in de eieren en ten slotte in het paneermeel.
-
Verhit de arachideolie in een pan. Bak de kroketjes 1 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer met een salieblaadje en partjes limoen.
- Maak de kroketjes gerust de dag voordien. Zo hoeft u ze op het moment zelf alleen nog te bakken. - De salieblaadjes kan je ook een dag op voorhand maken. Bewaar ze dan in een goed afgesloten doosje. - Te veel balletjes gemaakt? Ongebakken balletjes kan je invriezen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer of mix met 50 ml water of kookvocht. Zet opzij.
-
Verkruimel intussen de kastanjes in fijne stukjes.
-
Klop de eieren los met een vork. Kruid met peper en zout.
-
Meng 1 eetl. bloem met 3 eetl. water tot een papje.
-
Snij de limoen in partjes. Pluk de salieblaadjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de vloeibare margarine in een kookpot. Voeg 4 eetl. bloem toe en roer goed. Overgiet met de melk en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en meng er het eigeel, de emmentaler, de kastanjes en de peterseliewortelpuree onder. Doe in een ovenschaal met bakpapier. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Wentel intussen de salie in het bloempapje. Bak de blaadjes 1 à 2 min. in de pan.
-
Snij het afgekoelde peterseliewortelmengsel in vierkantjes. Paneer ze: wentel ze in 4 eetl. bloem en rol er balletjes van. Druk ze wat plat, wentel in de eieren en ten slotte in het paneermeel.
-
Verhit de arachideolie in een pan. Bak de kroketjes 1 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer met een salieblaadje en partjes limoen.
- Maak de kroketjes gerust de dag voordien. Zo hoeft u ze op het moment zelf alleen nog te bakken. - De salieblaadjes kan je ook een dag op voorhand maken. Bewaar ze dan in een goed afgesloten doosje. - Te veel balletjes gemaakt? Ongebakken balletjes kan je invriezen.