Kruidige groenteschotel met zoete aardappel en citroensaus
Kruidige groenteschotel met zoete aardappel en citroensaus

Kruidige groenteschotel met zoete aardappel en citroensaus

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke staafjes van 2 bij 4 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in 2 gelijke stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.

  5. Snij de bol knoflook doormidden en verwijder eventueel de losse pellen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de staafjes zoete aardappel en pastinaak, de lente-uitjes, het witloof en de halve bollen knoflook in een ovenschaal en meng goed. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Roer goed.

  9. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Maak ondertussen de citroensaus: meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zeezout.

  11. Verwijder de takjes tijm, de blaadjes laurier en de halve bollen knoflook uit de ovenschotel.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de citroensaus en een stukje brood.

Tip

Voor vleesliefhebbers: geef er een stukje rosbief of gebakken lamsfilet bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke staafjes van 2 bij 4 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in 2 gelijke stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.

  5. Snij de bol knoflook doormidden en verwijder eventueel de losse pellen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de staafjes zoete aardappel en pastinaak, de lente-uitjes, het witloof en de halve bollen knoflook in een ovenschaal en meng goed. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Roer goed.

  9. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Maak ondertussen de citroensaus: meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zeezout.

  11. Verwijder de takjes tijm, de blaadjes laurier en de halve bollen knoflook uit de ovenschotel.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de citroensaus en een stukje brood.

Tip

Voor vleesliefhebbers: geef er een stukje rosbief of gebakken lamsfilet bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 4.3 g

Bekijk het recept digitaal