- Bewaar

- Bewaar
Kruidige groenteschotel met zoete aardappel en citroensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke staafjes van 2 bij 4 cm.
-
Snij de lente-uitjes in 2 gelijke stukken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.
-
Snij de bol knoflook doormidden en verwijder eventueel de losse pellen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de staafjes zoete aardappel en pastinaak, de lente-uitjes, het witloof en de halve bollen knoflook in een ovenschaal en meng goed. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Roer goed.
-
Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak ondertussen de citroensaus: meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zeezout.
-
Verwijder de takjes tijm, de blaadjes laurier en de halve bollen knoflook uit de ovenschotel.
-
Afwerking:
-
Serveer met de citroensaus en een stukje brood.
Voor vleesliefhebbers: geef er een stukje rosbief of gebakken lamsfilet bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke staafjes van 2 bij 4 cm.
-
Snij de lente-uitjes in 2 gelijke stukken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.
-
Snij de bol knoflook doormidden en verwijder eventueel de losse pellen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de staafjes zoete aardappel en pastinaak, de lente-uitjes, het witloof en de halve bollen knoflook in een ovenschaal en meng goed. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Roer goed.
-
Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak ondertussen de citroensaus: meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zeezout.
-
Verwijder de takjes tijm, de blaadjes laurier en de halve bollen knoflook uit de ovenschotel.
-
Afwerking:
-
Serveer met de citroensaus en een stukje brood.
Voor vleesliefhebbers: geef er een stukje rosbief of gebakken lamsfilet bij.