- Bewaar

- Bewaar
Kruimeltaart met mango en bosvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Schil ook de gember en rasp hem.
-
Pers de limoen. Je hebt 1 eetlepel sap nodig.
-
Doe de diepgevroren bosvruchten in een mengkom. Voeg de stukjes mango, de geraspte gember, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker en 1 koffielepel limoensap toe. Meng met een houten lepel en zet daarna in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Vraag je hulpkok de oven voor te verwarmen op 200 °C en de amandelschilfers goudbruin te bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij 4 eetlepels koude boter in kleine stukjes.
-
Meng met je handen in een tweede mengkom alle ingrediënten voor het korstje: het amandelpoeder, de gebakken amandelschilfers, de havermout, de gemalen kokosnoot, de rietsuiker, de kaneel, 4 eetlepels bloem, de kleine stukjes koude boter en een snuifje zout.
-
Vet nu een grote ovenschaal in met 1 koffielepel boter en vul met de fruitmengeling. Bedek met een laagje crumble.
-
Vraag je hulpkok de kruimeltaart 40 min. te bakken in de voorverwarmde oven.
Probeer ook zeker eens andere fruitcombinaties in je kruimeltaart zoals peer-mango of mango-veenbessen. Wat is jouw favoriet?
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Schil ook de gember en rasp hem.
-
Pers de limoen. Je hebt 1 eetlepel sap nodig.
-
Doe de diepgevroren bosvruchten in een mengkom. Voeg de stukjes mango, de geraspte gember, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker en 1 koffielepel limoensap toe. Meng met een houten lepel en zet daarna in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Vraag je hulpkok de oven voor te verwarmen op 200 °C en de amandelschilfers goudbruin te bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij 4 eetlepels koude boter in kleine stukjes.
-
Meng met je handen in een tweede mengkom alle ingrediënten voor het korstje: het amandelpoeder, de gebakken amandelschilfers, de havermout, de gemalen kokosnoot, de rietsuiker, de kaneel, 4 eetlepels bloem, de kleine stukjes koude boter en een snuifje zout.
-
Vet nu een grote ovenschaal in met 1 koffielepel boter en vul met de fruitmengeling. Bedek met een laagje crumble.
-
Vraag je hulpkok de kruimeltaart 40 min. te bakken in de voorverwarmde oven.
Probeer ook zeker eens andere fruitcombinaties in je kruimeltaart zoals peer-mango of mango-veenbessen. Wat is jouw favoriet?