Kruimeltaart met mango en bosvruchten
Kruimeltaart met mango en bosvruchten

Kruimeltaart met mango en bosvruchten

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 27.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Schil ook de gember en rasp hem.

  5. Pers de limoen. Je hebt 1 eetlepel sap nodig.

  6. Doe de diepgevroren bosvruchten in een mengkom. Voeg de stukjes mango, de geraspte gember, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker en 1 koffielepel limoensap toe. Meng met een houten lepel en zet daarna in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Vraag je hulpkok de oven voor te verwarmen op 200 °C en de amandelschilfers goudbruin te bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Snij 4 eetlepels koude boter in kleine stukjes.

  10. Meng met je handen in een tweede mengkom alle ingrediënten voor het korstje: het amandelpoeder, de gebakken amandelschilfers, de havermout, de gemalen kokosnoot, de rietsuiker, de kaneel, 4 eetlepels bloem, de kleine stukjes koude boter en een snuifje zout.

  11. Vet nu een grote ovenschaal in met 1 koffielepel boter en vul met de fruitmengeling. Bedek met een laagje crumble.

  12. Vraag je hulpkok de kruimeltaart 40 min. te bakken in de voorverwarmde oven.

Tip

Probeer ook zeker eens andere fruitcombinaties in je kruimeltaart zoals peer-mango of mango-veenbessen. Wat is jouw favoriet?

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Schil ook de gember en rasp hem.

  5. Pers de limoen. Je hebt 1 eetlepel sap nodig.

  6. Doe de diepgevroren bosvruchten in een mengkom. Voeg de stukjes mango, de geraspte gember, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker en 1 koffielepel limoensap toe. Meng met een houten lepel en zet daarna in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Vraag je hulpkok de oven voor te verwarmen op 200 °C en de amandelschilfers goudbruin te bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Snij 4 eetlepels koude boter in kleine stukjes.

  10. Meng met je handen in een tweede mengkom alle ingrediënten voor het korstje: het amandelpoeder, de gebakken amandelschilfers, de havermout, de gemalen kokosnoot, de rietsuiker, de kaneel, 4 eetlepels bloem, de kleine stukjes koude boter en een snuifje zout.

  11. Vet nu een grote ovenschaal in met 1 koffielepel boter en vul met de fruitmengeling. Bedek met een laagje crumble.

  12. Vraag je hulpkok de kruimeltaart 40 min. te bakken in de voorverwarmde oven.

Tip

Probeer ook zeker eens andere fruitcombinaties in je kruimeltaart zoals peer-mango of mango-veenbessen. Wat is jouw favoriet?

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 27.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal