- Bewaar
- Bewaar
Lamsbout met rodebietenjus en waaier van geroosterde groenten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Sainte-Hélène Bio A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes en gekleurde wortelen goed schoon onder koud water. Snij de krieltjes in 2 of 4. Verwijder het groen van de wortelen en snij in de lengte in 2. Snij ze daarna in 2.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2 à 3 cm. Snij de courgette in even grote stukken.
-
Schil de rapen samen met de rode uien en snij in halvemaantjes.
-
Kneus het ongepelde knoflook met de platte kant van een mes.
-
Knip de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn (laat kleine takjes heel).
-
Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Leg de lamsbout in de beboterde ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Giet intussen de vetstof uit de pan en smelt opnieuw 1 koffiel. boter. Blus de pan met de wildfond en het rodebietensap. Laat voor de helft inkoken en voeg de instantsausbinder toe. Roer met een klopper en voeg intussen 1 eetl. boter toe. Roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
-
Schik alle groenten (behalve de kerstomaten), het knoflook, de uien, de zoete aardappelen en de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg ook de rozemarijnblaadjes, de klaine takjes rozemarijn en enkele takjes tijm toe. Zet 30 à 35 min. mee in de oven.
-
Haal het lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Schik de trosjes kerstomaten tussen de groenten en laat 10 min. mee garen in de oven. Warm de rodebietenjus nog even op.
Liever een andere jus? Vervang het rodebietensap dan door 2 dl wildfond of bouillon.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Sainte-Hélène Bio A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes en gekleurde wortelen goed schoon onder koud water. Snij de krieltjes in 2 of 4. Verwijder het groen van de wortelen en snij in de lengte in 2. Snij ze daarna in 2.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2 à 3 cm. Snij de courgette in even grote stukken.
-
Schil de rapen samen met de rode uien en snij in halvemaantjes.
-
Kneus het ongepelde knoflook met de platte kant van een mes.
-
Knip de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn (laat kleine takjes heel).
-
Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Leg de lamsbout in de beboterde ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Giet intussen de vetstof uit de pan en smelt opnieuw 1 koffiel. boter. Blus de pan met de wildfond en het rodebietensap. Laat voor de helft inkoken en voeg de instantsausbinder toe. Roer met een klopper en voeg intussen 1 eetl. boter toe. Roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
-
Schik alle groenten (behalve de kerstomaten), het knoflook, de uien, de zoete aardappelen en de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg ook de rozemarijnblaadjes, de klaine takjes rozemarijn en enkele takjes tijm toe. Zet 30 à 35 min. mee in de oven.
-
Haal het lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Schik de trosjes kerstomaten tussen de groenten en laat 10 min. mee garen in de oven. Warm de rodebietenjus nog even op.
Liever een andere jus? Vervang het rodebietensap dan door 2 dl wildfond of bouillon.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Sainte-Hélène Bio A.O.P. Languedoc