- Bewaar

- Bewaar
Lamstajine met kruidige kerstomatensaus en kikkererwten
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes van de takjes oregano en koriander en hak fijn.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de aubergineblokjes, de fijngehakte oregano en 4 eetl. olijfolie in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. garen in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan of tajine en bak de lamskoteletten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
-
Doe de passata, het fijngesnipperde knoflook, de komijn en de geplette korianderbolletjes in de braadpan of de tajine en laat 15 min. sudderen.
-
Roer de kikkererwten onder de saus en kruid met peper en zout. Leg er de lamskoteletten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de lamskoteletten en de kerstomatensaus met kikkererwten over de borden. Bestrooi met de verse koriander en geef er de geroosterde aubergineblokjes bij. Serveer met couscous.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes van de takjes oregano en koriander en hak fijn.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de aubergineblokjes, de fijngehakte oregano en 4 eetl. olijfolie in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. garen in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan of tajine en bak de lamskoteletten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
-
Doe de passata, het fijngesnipperde knoflook, de komijn en de geplette korianderbolletjes in de braadpan of de tajine en laat 15 min. sudderen.
-
Roer de kikkererwten onder de saus en kruid met peper en zout. Leg er de lamskoteletten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de lamskoteletten en de kerstomatensaus met kikkererwten over de borden. Bestrooi met de verse koriander en geef er de geroosterde aubergineblokjes bij. Serveer met couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje