Lamstajine met kruidige kerstomatensaus en kikkererwten
Lamstajine met kruidige kerstomatensaus en kikkererwten

Lamstajine met kruidige kerstomatensaus en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 53.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en koriander en hak fijn.

  6. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Meng de aubergineblokjes, de fijngehakte oregano en 4 eetl. olijfolie in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. garen in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan of tajine en bak de lamskoteletten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.

  13. Doe de passata, het fijngesnipperde knoflook, de komijn en de geplette korianderbolletjes in de braadpan of de tajine en laat 15 min. sudderen.

  14. Roer de kikkererwten onder de saus en kruid met peper en zout. Leg er de lamskoteletten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de lamskoteletten en de kerstomatensaus met kikkererwten over de borden. Bestrooi met de verse koriander en geef er de geroosterde aubergineblokjes bij. Serveer met couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en koriander en hak fijn.

  6. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Meng de aubergineblokjes, de fijngehakte oregano en 4 eetl. olijfolie in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. garen in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan of tajine en bak de lamskoteletten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.

  13. Doe de passata, het fijngesnipperde knoflook, de komijn en de geplette korianderbolletjes in de braadpan of de tajine en laat 15 min. sudderen.

  14. Roer de kikkererwten onder de saus en kruid met peper en zout. Leg er de lamskoteletten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de lamskoteletten en de kerstomatensaus met kikkererwten over de borden. Bestrooi met de verse koriander en geef er de geroosterde aubergineblokjes bij. Serveer met couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 53.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje

Bekijk het recept digitaal