Lentefrisse pokébowl
Lentefrisse pokébowl

Lentefrisse pokébowl

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 76.1 g
Suiker 11.5 g
Vezel 16.2 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  4. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in fijne linten (tot aan de zaadlijsten).

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes van ± 1 cm dik.

  6. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  7. Snij de rode uien in fijne reepjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Schik de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Schik de kikkererwten en de rode uien op een tweede bakplaat met bakpapier.

  13. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 15 à 20 min. mee in de oven.

  14. Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Kook de broccoli en de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.

  16. Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne halvemaantjes.

  17. Afwerking:
  18. Doe de rijst in een heel grote kom.

  19. Schik er de groenten en de peulvruchten per kleur bij.

  20. Leg er de halve eieren op en verdeel er de eetlepels hummus over.

  21. Werk af met de lente-uitjes, de scheuten en de sesamzaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  4. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in fijne linten (tot aan de zaadlijsten).

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes van ± 1 cm dik.

  6. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  7. Snij de rode uien in fijne reepjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Schik de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Schik de kikkererwten en de rode uien op een tweede bakplaat met bakpapier.

  13. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 15 à 20 min. mee in de oven.

  14. Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Kook de broccoli en de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.

  16. Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne halvemaantjes.

  17. Afwerking:
  18. Doe de rijst in een heel grote kom.

  19. Schik er de groenten en de peulvruchten per kleur bij.

  20. Leg er de halve eieren op en verdeel er de eetlepels hummus over.

  21. Werk af met de lente-uitjes, de scheuten en de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 76.1 g
Suiker 11.5 g
Vezel 16.2 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal