- Bewaar

- Bewaar
Lentefrisse pokébowl
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in fijne linten (tot aan de zaadlijsten).
-
Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes van ± 1 cm dik.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de rode uien in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de kikkererwten en de rode uien op een tweede bakplaat met bakpapier.
-
Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 15 à 20 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Kook de broccoli en de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne halvemaantjes.
-
Afwerking:
-
Doe de rijst in een heel grote kom.
-
Schik er de groenten en de peulvruchten per kleur bij.
-
Leg er de halve eieren op en verdeel er de eetlepels hummus over.
-
Werk af met de lente-uitjes, de scheuten en de sesamzaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in fijne linten (tot aan de zaadlijsten).
-
Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes van ± 1 cm dik.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de rode uien in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de kikkererwten en de rode uien op een tweede bakplaat met bakpapier.
-
Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 15 à 20 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Kook de broccoli en de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne halvemaantjes.
-
Afwerking:
-
Doe de rijst in een heel grote kom.
-
Schik er de groenten en de peulvruchten per kleur bij.
-
Leg er de halve eieren op en verdeel er de eetlepels hummus over.
-
Werk af met de lente-uitjes, de scheuten en de sesamzaadjes.