Loempia met gevogeltereepjes en appelen
Loempia met gevogeltereepjes en appelen

Loempia met gevogeltereepjes en appelen

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 28.1 g
Eiwit 10.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui (fijngesnipperd) glazig. Voeg de wokreepjes toe en roerbak 5 min.

  3. Voeg de appelen (geschild en in stukjes gesneden) toe, samen met het sinaasappelsap en de Luikse siroop. Kruid met peper en zout. Laat 3 à 5 min. sudderen tot er geen vocht meer overblijft.

  4. Leg het brickdeeg open en strijk in met 1/2 eetl. olijfolie, verdeel er de bereiding over en rol elk vel dicht tot een loempia. Plooi de uiteinden naar binnen en leg naast elkaar op een bakplaat.

  5. Bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. Draai tussendoor om.

Tip

Vooraf klaar U kan alles vooraf maken, maar zet de loempia's pas op het moment zelf in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui (fijngesnipperd) glazig. Voeg de wokreepjes toe en roerbak 5 min.

  3. Voeg de appelen (geschild en in stukjes gesneden) toe, samen met het sinaasappelsap en de Luikse siroop. Kruid met peper en zout. Laat 3 à 5 min. sudderen tot er geen vocht meer overblijft.

  4. Leg het brickdeeg open en strijk in met 1/2 eetl. olijfolie, verdeel er de bereiding over en rol elk vel dicht tot een loempia. Plooi de uiteinden naar binnen en leg naast elkaar op een bakplaat.

  5. Bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. Draai tussendoor om.

Tip

Vooraf klaar U kan alles vooraf maken, maar zet de loempia's pas op het moment zelf in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 28.1 g
Eiwit 10.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mas la Pierre Muscat sec I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal