Mexicaanse aardappelschotel
Mexicaanse aardappelschotel

Mexicaanse aardappelschotel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1023 kcal
Vet 74.4 g
Verzadigd vet 30.8 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 9.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 43.2 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in dunne partjes.

  4. Snipper de rode ui fijn. - Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  7. Rasp de parmezaan en de cheddar.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de partjes aardappel op. Meng met de olijfolie en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Bak intussen het gehakt en de rode ui in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak het gehakt los met een vork. Kruid met de tacokruiden.

  12. Doe de geroosterde aardappelen in een ovenschaal en bedek met het gehakt, de paprikablokjes en de geraspte kazen. Zet 10 min. in de warme oven.

  13. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  14. Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met de tomatenblokjes, de avocado en de lente-uitjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de zure room.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in dunne partjes.

  4. Snipper de rode ui fijn. - Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  7. Rasp de parmezaan en de cheddar.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de partjes aardappel op. Meng met de olijfolie en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Bak intussen het gehakt en de rode ui in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak het gehakt los met een vork. Kruid met de tacokruiden.

  12. Doe de geroosterde aardappelen in een ovenschaal en bedek met het gehakt, de paprikablokjes en de geraspte kazen. Zet 10 min. in de warme oven.

  13. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  14. Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met de tomatenblokjes, de avocado en de lente-uitjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1023 kcal
Vet 74.4 g
Verzadigd vet 30.8 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 9.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 43.2 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal