Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie
Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie

Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 103.8 g
Suiker 16.1 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 35.9 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpoten bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  9. Overgiet met de tomatenstukjes en 4 dl water en laat 5 min. koken. Kruid met de spaghettikruiden, peper en zout. Meng er de kidneybonen onder.

  10. Doe intussen de room in een steelpan en laat er de diepgevroren spinazie in smelten op een zacht vuur.

  11. Verdeel een laagje tomatensaus over een ovenschaal en schik er een laag lasagnevellen naast elkaar op. Voeg een sneetje ham toe. Bedek opnieuw met tomatensaus, lasagnevellen en ham tot alles op is. Eindig met de spinazie en bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpoten bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  9. Overgiet met de tomatenstukjes en 4 dl water en laat 5 min. koken. Kruid met de spaghettikruiden, peper en zout. Meng er de kidneybonen onder.

  10. Doe intussen de room in een steelpan en laat er de diepgevroren spinazie in smelten op een zacht vuur.

  11. Verdeel een laagje tomatensaus over een ovenschaal en schik er een laag lasagnevellen naast elkaar op. Voeg een sneetje ham toe. Bedek opnieuw met tomatensaus, lasagnevellen en ham tot alles op is. Eindig met de spinazie en bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 103.8 g
Suiker 16.1 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 35.9 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal