Mikadotorentje met mascarpone
Mikadotorentje met mascarpone

Mikadotorentje met mascarpone

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met het zout.

  3. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er de mascarponebereiding onder. Schep er daarna voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel. Laat even opstijven in de koelkast.

  4. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere ?kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  5. Dompel de uiteinden van de sigarenkoekjes in de gesmolten chocolade. Maak 4 torentjes door 3 laagjes van telkens 2 sigarenkoekjes te maken (zie foto). Laat de chocolade opstijven zodat de koekjes aan elkaar blijven vastplakken.

  6. Afwerking:
  7. Vul een spuitzak met het opgesteven mascarponemengsel en werk er vlak voor het serveren de torentjes mee af. Lepel er het vruchtvlees van de passievruchten over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met het zout.

  3. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er de mascarponebereiding onder. Schep er daarna voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel. Laat even opstijven in de koelkast.

  4. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere ?kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  5. Dompel de uiteinden van de sigarenkoekjes in de gesmolten chocolade. Maak 4 torentjes door 3 laagjes van telkens 2 sigarenkoekjes te maken (zie foto). Laat de chocolade opstijven zodat de koekjes aan elkaar blijven vastplakken.

  6. Afwerking:
  7. Vul een spuitzak met het opgesteven mascarponemengsel en werk er vlak voor het serveren de torentjes mee af. Lepel er het vruchtvlees van de passievruchten over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 8.6 g

Bekijk het recept digitaal