Minitaartjes met appel
Minitaartjes met appel

Minitaartjes met appel

1 u. 20 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 11.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  3. Breng het appelsap aan de kook samen met de appelblokjes en de rozijnen. Laat koken tot al het vocht verdampt is.

  4. Bereiding:
  5. Snij 5 gelijke cirkels uit het kruimeldeeg en leg ze in kleine ovenschoteltjes (het deeg moet ook de randen bedekken).

  6. Verdeel er de appeltjes met rozijnen over.

  7. Klop de eieren met de suiker los tot een schuimige massa.

  8. Meng er de ricotta onder tot een homogeen mengsel zonder klonters. Verdeel over de appeltjes.

  9. Zet 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  3. Breng het appelsap aan de kook samen met de appelblokjes en de rozijnen. Laat koken tot al het vocht verdampt is.

  4. Bereiding:
  5. Snij 5 gelijke cirkels uit het kruimeldeeg en leg ze in kleine ovenschoteltjes (het deeg moet ook de randen bedekken).

  6. Verdeel er de appeltjes met rozijnen over.

  7. Klop de eieren met de suiker los tot een schuimige massa.

  8. Meng er de ricotta onder tot een homogeen mengsel zonder klonters. Verdeel over de appeltjes.

  9. Zet 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 11.6 g

Bekijk het recept digitaal