In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.
Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Klop de eidooier los met de room. Neem de pan met de bechamelsaus van het vuur en roer er het eiermengsel onder.
Zet de pan weer op het vuur en roer er de gruyèrekaas onder met een klopper. Laat de kaas al roerend smelten (laat niet koken). Gebruik eventueel meer of minder kaas naar smaak.
Tip
Mornaysaus is een andere naam voor kaassaus. Het is
een variant op bechamelsaus. Aan het basisrecept wordt
geraspte kaas, room en een eidooier toegevoegd. Lekker
bij bloemkool, in een macaroni met ham en kaas of bij
hamrolletjes met witloof.
Bereiding
Voedingswaarden
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.
Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Klop de eidooier los met de room. Neem de pan met de bechamelsaus van het vuur en roer er het eiermengsel onder.
Zet de pan weer op het vuur en roer er de gruyèrekaas onder met een klopper. Laat de kaas al roerend smelten (laat niet koken). Gebruik eventueel meer of minder kaas naar smaak.
Tip
Mornaysaus is een andere naam voor kaassaus. Het is
een variant op bechamelsaus. Aan het basisrecept wordt
geraspte kaas, room en een eidooier toegevoegd. Lekker
bij bloemkool, in een macaroni met ham en kaas of bij
hamrolletjes met witloof.