Mornaysaus
Mornaysaus

Mornaysaus

20 min.
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.

  3. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

  4. Klop de eidooier los met de room. Neem de pan met de bechamelsaus van het vuur en roer er het eiermengsel onder.

  5. Zet de pan weer op het vuur en roer er de gruyèrekaas onder met een klopper. Laat de kaas al roerend smelten (laat niet koken). Gebruik eventueel meer of minder kaas naar smaak.

Tip

Mornaysaus is een andere naam voor kaassaus. Het is een variant op bechamelsaus. Aan het basisrecept wordt geraspte kaas, room en een eidooier toegevoegd. Lekker bij bloemkool, in een macaroni met ham en kaas of bij hamrolletjes met witloof.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.

  3. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

  4. Klop de eidooier los met de room. Neem de pan met de bechamelsaus van het vuur en roer er het eiermengsel onder.

  5. Zet de pan weer op het vuur en roer er de gruyèrekaas onder met een klopper. Laat de kaas al roerend smelten (laat niet koken). Gebruik eventueel meer of minder kaas naar smaak.

Tip

Mornaysaus is een andere naam voor kaassaus. Het is een variant op bechamelsaus. Aan het basisrecept wordt geraspte kaas, room en een eidooier toegevoegd. Lekker bij bloemkool, in een macaroni met ham en kaas of bij hamrolletjes met witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal