Mosterdvinaigrette
Mosterdvinaigrette

Mosterdvinaigrette

10 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 231 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot en de peterselieblaadjes fijn.

  3. Doe de mosterd en de wijnazijn in een kom en klop los met een klopper.

  4. Doe er al kloppend de olijfolie bij en blijf ± 1 min. kloppen.

  5. Meng er de fijngesnipperde sjalot en peterselie goed onder en kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Lekker in een tomatenslaatje, een groene salade of een aardappelslaatje.

  8. Voeg de vinaigrette pas op het einde toe.

Tip

Voor een honingvinaigrette: vervang de mosterd door vloeibare honing en laat de peterselie en de sjalot weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot en de peterselieblaadjes fijn.

  3. Doe de mosterd en de wijnazijn in een kom en klop los met een klopper.

  4. Doe er al kloppend de olijfolie bij en blijf ± 1 min. kloppen.

  5. Meng er de fijngesnipperde sjalot en peterselie goed onder en kruid met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Lekker in een tomatenslaatje, een groene salade of een aardappelslaatje.

  8. Voeg de vinaigrette pas op het einde toe.

Tip

Voor een honingvinaigrette: vervang de mosterd door vloeibare honing en laat de peterselie en de sjalot weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 231 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 0.6 g

Bekijk het recept digitaal