Moussaka
Moussaka

Moussaka

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 54.1 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 51.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in plakjes van ± 1 cm.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineschijfjes in kleine porties aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.

  4. Snij de ui en de teentjes knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Bak gaar en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree en de fijngesnipperde peterselie toe. Roer om en laat sudderen tot het meeste vocht verdampt is.

  11. Smelt intussen de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder met een klopper. Giet er de melk bij en laat goed inkoken tot een dikke saus. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en voeg het ei toe door krachtig te kloppen. Laat er 100 g geraspte kaas in smelten.

  12. Verdeel 1/3 van de gehaktbereiding over een diepe ovenschaal. Leg daarop dakpansgewijs de plakjes aubergine en bestrooi met de champignons. Herhaal tot al het gehakt, de aubergines en de champignons opgebruikt zijn. Verkruimel er de fetakaas over en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met 50 g geraspte kaas.

  13. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met een groen slaatje en stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in plakjes van ± 1 cm.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineschijfjes in kleine porties aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.

  4. Snij de ui en de teentjes knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Bak gaar en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree en de fijngesnipperde peterselie toe. Roer om en laat sudderen tot het meeste vocht verdampt is.

  11. Smelt intussen de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder met een klopper. Giet er de melk bij en laat goed inkoken tot een dikke saus. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en voeg het ei toe door krachtig te kloppen. Laat er 100 g geraspte kaas in smelten.

  12. Verdeel 1/3 van de gehaktbereiding over een diepe ovenschaal. Leg daarop dakpansgewijs de plakjes aubergine en bestrooi met de champignons. Herhaal tot al het gehakt, de aubergines en de champignons opgebruikt zijn. Verkruimel er de fetakaas over en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met 50 g geraspte kaas.

  13. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met een groen slaatje en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 54.1 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 51.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz McLaren Vale - Australië

Bekijk het recept digitaal