Mousse van kreeftensoep met grijze garnalen
Mousse van kreeftensoep met grijze garnalen

Mousse van kreeftensoep met grijze garnalen

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 11.8 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 9.9 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kreeft met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit. Hou 8 mooie stukken kreeftenvlees opzij.

  3. Week de gelatine in koud water en knijp uit.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de kreeftensoep in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, roer er de zure room onder en laat de gelatine smelten. Verdeel het mengsel over 8 glaasjes en zet ± 4 u. in de koelkast.

  7. Werk de glaasjes af met een stukje kreeft, wat grijze garnalen, waterkers en lompviseitjes. Steek in elk glaasje ook een maïsstick (breek onderaan een stukje af als ze te lang zijn voor uw glaasjes).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kreeft met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit. Hou 8 mooie stukken kreeftenvlees opzij.

  3. Week de gelatine in koud water en knijp uit.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de kreeftensoep in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, roer er de zure room onder en laat de gelatine smelten. Verdeel het mengsel over 8 glaasjes en zet ± 4 u. in de koelkast.

  7. Werk de glaasjes af met een stukje kreeft, wat grijze garnalen, waterkers en lompviseitjes. Steek in elk glaasje ook een maïsstick (breek onderaan een stukje af als ze te lang zijn voor uw glaasjes).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 11.8 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 9.9 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal