- Bewaar

- Bewaar
Muffins met ricotta en amandelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en doe het raspsel gedurende 1 min. in kokend water. Pers de citroen uit.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven een kom.
-
Bereiding:
-
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
-
Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.
-
Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.
-
Vul individuele muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en serveer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en doe het raspsel gedurende 1 min. in kokend water. Pers de citroen uit.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven een kom.
-
Bereiding:
-
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
-
Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.
-
Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.
-
Vul individuele muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en serveer.