Muffins met ricotta en amandelen
Muffins met ricotta en amandelen

Muffins met ricotta en amandelen

40 min.
Dessert
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 21.9 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en doe het raspsel gedurende 1 min. in kokend water. Pers de citroen uit.

  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven een kom.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.

  6. Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.

  7. Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.

  8. Vul individuele muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg en bestrooi met de amandelschilfers.

  9. Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Laat afkoelen en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en doe het raspsel gedurende 1 min. in kokend water. Pers de citroen uit.

  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven een kom.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.

  6. Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.

  7. Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.

  8. Vul individuele muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg en bestrooi met de amandelschilfers.

  9. Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Laat afkoelen en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 21.9 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal