Nasi goreng
Nasi goreng

Nasi goreng

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 5.3 g
Vezel 5 g
Eiwit 18.8 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in fijne reepjes.

  3. Scheur de oesterzwammen in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de wortelen en de gember.

  6. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Klop intussen de eieren los. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de helft van de lente-uitjes enkele minuten.

  11. Voeg de oesterzwammen, de wortelen en de paprika toe en roerbak 7 à 8 min. Bak de diepgevroren erwten de laatste 5 min. mee. Meng er de sojascheuten onder en roerbak nog 2 min.

  12. Voeg de rijst, de roereieren, de geraspte gember en de sojasaus toe aan de groenten. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de lente-uitjes, de sesamzaadjes en de cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in fijne reepjes.

  3. Scheur de oesterzwammen in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de wortelen en de gember.

  6. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Klop intussen de eieren los. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de helft van de lente-uitjes enkele minuten.

  11. Voeg de oesterzwammen, de wortelen en de paprika toe en roerbak 7 à 8 min. Bak de diepgevroren erwten de laatste 5 min. mee. Meng er de sojascheuten onder en roerbak nog 2 min.

  12. Voeg de rijst, de roereieren, de geraspte gember en de sojasaus toe aan de groenten. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de lente-uitjes, de sesamzaadjes en de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 5.3 g
Vezel 5 g
Eiwit 18.8 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Pater Lieven Tripel Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal