Oesters met parmezaan
Oesters met parmezaan

Oesters met parmezaan

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Open de oesters en verwijder de schelpresten. Maak het vlees los, leg het opzij en spoel de schelpen onder koud water. Leg het oestervlees opnieuw in de schelpen.

  5. Verdeel de boter en het bieslook over de oesters. Bestrooi met de geraspte parmezaan en kruid met zwarte peper.

  6. Schik de oesters in een stukje aluminiumfolie en verfrommel de folie een beetje, zodat de schelpen rechtop blijven liggen. Leg ze op een bakplaat.

  7. Zet de oesters 2 à 3 min. onder de ovengrill op 180 °C.

Tip

Bekijk het kookfilmpje `Hoe oesters openen?' op colruyt.be/lekkerkoken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Open de oesters en verwijder de schelpresten. Maak het vlees los, leg het opzij en spoel de schelpen onder koud water. Leg het oestervlees opnieuw in de schelpen.

  5. Verdeel de boter en het bieslook over de oesters. Bestrooi met de geraspte parmezaan en kruid met zwarte peper.

  6. Schik de oesters in een stukje aluminiumfolie en verfrommel de folie een beetje, zodat de schelpen rechtop blijven liggen. Leg ze op een bakplaat.

  7. Zet de oesters 2 à 3 min. onder de ovengrill op 180 °C.

Tip

Bekijk het kookfilmpje `Hoe oesters openen?' op colruyt.be/lekkerkoken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal