Olijventoastjes met heilbot en basilicumroom
Olijventoastjes met heilbot en basilicumroom

Olijventoastjes met heilbot en basilicumroom

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 4.4 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snipper 4 blaadjes fijn en doe de andere in een hoge maatbeker.

  4. Verdeel de gerookte heilbot in 20 stukken.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Mix de blaadjes basilicum samen met 1 dl zure room fijn. Meng er de rest van de zure room en 1 koffiel. citroensap onder. Kruid met zwarte peper.

  8. Verdeel 3/4 van de basilicumroom over de crackers en leg er de stukjes heilbot op.

  9. Werk af met nog een toefje basilicumroom (het liefst met een spuitzak met effen mondje). Kruid met zwarte peper en het fijngesnipperde basilicum. Bedruppel met de rest van het citroensap en rasp er wat citroenzeste over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snipper 4 blaadjes fijn en doe de andere in een hoge maatbeker.

  4. Verdeel de gerookte heilbot in 20 stukken.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Mix de blaadjes basilicum samen met 1 dl zure room fijn. Meng er de rest van de zure room en 1 koffiel. citroensap onder. Kruid met zwarte peper.

  8. Verdeel 3/4 van de basilicumroom over de crackers en leg er de stukjes heilbot op.

  9. Werk af met nog een toefje basilicumroom (het liefst met een spuitzak met effen mondje). Kruid met zwarte peper en het fijngesnipperde basilicum. Bedruppel met de rest van het citroensap en rasp er wat citroenzeste over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 4.4 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal