Oosters gekruide kabeljauw met teriyakigroenten
Oosters gekruide kabeljauw met teriyakigroenten

Oosters gekruide kabeljauw met teriyakigroenten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember.

  3. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  5. Mix het pepertje, de korianderblaadjes en 1/3 van de steeltjes, de gember, het limoensap en de zeste, het gepelde teentje knoflook, de sojasaus en de olijfolie tot een gladde pasta.

  6. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  8. Snipper de sjalotten fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in een met boter ingevette ovenschaal. Smeer er de kruidenpasta op. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen de rijstolie in een wok of pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 3 min. Voeg de aubergine- en paprikablokjes toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Laat nog 10 min. op een matig vuur bakken.

  13. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  15. Meng de noedels onder de groenten en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de noedels over de borden en leg er telkens een kabeljauwfilet op. Werk af met de gehakte amandelnoten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij het vruchtvlees van 100 g aubergine in blokjes. Kook samen met 25 g kabeljauwfi let (diepvries) en 1 eetl. nestnoedels 15 min. in een bodempje water. 2 Snipper ondertussen de blaadjes van 1 takje verse koriander fijn. 3 Voeg de koriander en 1 koffi el. plantaardige olie toe aan de bereiding en pureer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember.

  3. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  5. Mix het pepertje, de korianderblaadjes en 1/3 van de steeltjes, de gember, het limoensap en de zeste, het gepelde teentje knoflook, de sojasaus en de olijfolie tot een gladde pasta.

  6. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  8. Snipper de sjalotten fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in een met boter ingevette ovenschaal. Smeer er de kruidenpasta op. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen de rijstolie in een wok of pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 3 min. Voeg de aubergine- en paprikablokjes toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Laat nog 10 min. op een matig vuur bakken.

  13. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  15. Meng de noedels onder de groenten en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de noedels over de borden en leg er telkens een kabeljauwfilet op. Werk af met de gehakte amandelnoten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij het vruchtvlees van 100 g aubergine in blokjes. Kook samen met 25 g kabeljauwfi let (diepvries) en 1 eetl. nestnoedels 15 min. in een bodempje water. 2 Snipper ondertussen de blaadjes van 1 takje verse koriander fijn. 3 Voeg de koriander en 1 koffi el. plantaardige olie toe aan de bereiding en pureer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Tocornal Sauvignon Blanc Viña Cono Sur Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal