Oosterse noedels met zeevruchten in kokos-gembersaus
Oosterse noedels met zeevruchten in kokos-gembersaus

Oosterse noedels met zeevruchten in kokos-gembersaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 42.9 g
Eiwit 34.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes en het citroengras fijn.

  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  5. Snij de koriander grof.

  6. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot en bak het knoflook, de gember, het citroengras en het pepertje 1 min.

  9. Voeg de mosselen toe en kruid met het kerriepoeder, de cayennepeper en peper. Overgiet met de kokosmelk en breng aan de kook.

  10. Zodra de kokosmelk kookt, schudt u de mosselen goed om. Voeg de diepgevroren frutti di mare toe en laat opnieuw koken tot de mosselen gaar zijn.

  11. Kook de noedels intussen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels over de borden en schep er de mosselen, frutti di mare en wat kokos-gembersaus over. Bestrooi met de koriander. Serveer met groenten, zoals gestoomde broccoliroosjes of gewokte prei.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes en het citroengras fijn.

  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  5. Snij de koriander grof.

  6. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot en bak het knoflook, de gember, het citroengras en het pepertje 1 min.

  9. Voeg de mosselen toe en kruid met het kerriepoeder, de cayennepeper en peper. Overgiet met de kokosmelk en breng aan de kook.

  10. Zodra de kokosmelk kookt, schudt u de mosselen goed om. Voeg de diepgevroren frutti di mare toe en laat opnieuw koken tot de mosselen gaar zijn.

  11. Kook de noedels intussen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels over de borden en schep er de mosselen, frutti di mare en wat kokos-gembersaus over. Bestrooi met de koriander. Serveer met groenten, zoals gestoomde broccoliroosjes of gewokte prei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 42.9 g
Eiwit 34.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc 1er Cru - A.C. Moselle Luxembourgeoise Wijn Clos de la Chapelle `Prestige' - A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine - Sur Lie

Bekijk het recept digitaal