Oosterse wok met broccoli en wortellinten
Oosterse wok met broccoli en wortellinten

Oosterse wok met broccoli en wortellinten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1950 kj
Energie 466 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 6.9 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 42.3 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen. Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.

  4. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de runderreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper. Voeg de geraspte gember en de lente-ui toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortellinten bij en roerbak ± 6 min.

  5. Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.

  6. Verdeel over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen. Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.

  4. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de runderreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper. Voeg de geraspte gember en de lente-ui toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortellinten bij en roerbak ± 6 min.

  5. Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.

  6. Verdeel over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1950 kj
Energie 466 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 6.9 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 42.3 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vaugelas ‘Le Rosé’ A.O.P. Languedoc Bier Thrive Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal