Oosterse wok met scampi's en rijst
Oosterse wok met scampi's en rijst

Oosterse wok met scampi's en rijst

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 32.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de ongeschilde courgette in staafjes. - Snij de champignons in 4. - Snipper de koriander fijn en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. - Meng de groenecurrypasta met de kokosmelk.

  3. Bereiding:
  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  6. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de courgette en de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en haal uit de wok.

  7. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de scampi's 1 min. op een hoog vuur. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de kokosmelk. Breng even aan de kook en laat 2 min. sudderen. Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met wat korianderblaadjes en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de ongeschilde courgette in staafjes. - Snij de champignons in 4. - Snipper de koriander fijn en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. - Meng de groenecurrypasta met de kokosmelk.

  3. Bereiding:
  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  6. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de courgette en de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en haal uit de wok.

  7. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de scampi's 1 min. op een hoog vuur. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de kokosmelk. Breng even aan de kook en laat 2 min. sudderen. Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met wat korianderblaadjes en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 32.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys `Nottage Hill' - Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal