- Bewaar

- Bewaar
Oosterse wok met scampi's en rijst
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys `Nottage Hill' - Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.) - Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de ongeschilde courgette in staafjes. - Snij de champignons in 4. - Snipper de koriander fijn en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. - Meng de groenecurrypasta met de kokosmelk.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de courgette en de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de scampi's 1 min. op een hoog vuur. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de kokosmelk. Breng even aan de kook en laat 2 min. sudderen. Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met wat korianderblaadjes en serveer met de rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys `Nottage Hill' - Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.) - Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de ongeschilde courgette in staafjes. - Snij de champignons in 4. - Snipper de koriander fijn en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. - Meng de groenecurrypasta met de kokosmelk.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de courgette en de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de scampi's 1 min. op een hoog vuur. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de kokosmelk. Breng even aan de kook en laat 2 min. sudderen. Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met wat korianderblaadjes en serveer met de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys `Nottage Hill' - Chardonnay - Australië