Oosterse wok met vegetarische wokreepjes, prei en champignons
Oosterse wok met vegetarische wokreepjes, prei en champignons

Oosterse wok met vegetarische wokreepjes, prei en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 27.9 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de halve knolselder en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de prei in dunne ringen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Meng de sojasaus onder de rijstazijn en de bruine suiker.

  7. Bereiding:
  8. Kook de knolselder en de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en voeg een beetje amandeldrink toe. Prak tot puree en kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen de rijstolie in een (wok)pan en roerbak de preiringen en de champignons ± 10 min. Voeg de wokreepjes toe en wok nog ± 5 min. Besprenkel met de sojasaus.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de puree over de borden en lepel er de wokreepjes en de groenten over. Bestrooi met de walnootpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de halve knolselder en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de prei in dunne ringen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Meng de sojasaus onder de rijstazijn en de bruine suiker.

  7. Bereiding:
  8. Kook de knolselder en de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en voeg een beetje amandeldrink toe. Prak tot puree en kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen de rijstolie in een (wok)pan en roerbak de preiringen en de champignons ± 10 min. Voeg de wokreepjes toe en wok nog ± 5 min. Besprenkel met de sojasaus.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de puree over de borden en lepel er de wokreepjes en de groenten over. Bestrooi met de walnootpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 27.9 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Emiliana Adobe Reserva Carmenère D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal