Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels
Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels

Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 985 kcal
Vet 49.6 g
Koolhydraat 79 g
Eiwit 54.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes.

  4. Snipper de sjalotjes fijn.

  5. Rasp de gember.

  6. Pers de limoen.

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de fijngesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper.

  11. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.

  12. Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manis en roerbak nog eens 3 min.

  14. Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  15. Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes.

  4. Snipper de sjalotjes fijn.

  5. Rasp de gember.

  6. Pers de limoen.

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de fijngesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper.

  11. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.

  12. Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manis en roerbak nog eens 3 min.

  14. Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  15. Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 985 kcal
Vet 49.6 g
Koolhydraat 79 g
Eiwit 54.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal