- Bewaar

- Bewaar
Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes.
-
Snipper de sjalotjes fijn.
-
Rasp de gember.
-
Pers de limoen.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de fijngesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper.
-
Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
-
Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manis en roerbak nog eens 3 min.
-
Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
-
Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes.
-
Snipper de sjalotjes fijn.
-
Rasp de gember.
-
Pers de limoen.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de fijngesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper.
-
Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
-
Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manis en roerbak nog eens 3 min.
-
Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
-
Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou