Oriëntaalse loempia
Oriëntaalse loempia

Oriëntaalse loempia

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 30.9 g
Eiwit 14.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  7. Voeg de reepjes kip toe en roerbak 3 à 4 min. lichtbruin.

  8. Roer er de sojascheuten en de diepgevroren groenteblokjes onder. Giet er de vissaus over en laat 10 min. garen. Kruid naar smaak met peper en zout. 3 Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de groenten.

  9. Klop het ei los. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van elk vel brickdeeg. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en de onderkant over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  10. Bak ± 5 min. in de frituurpan op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de brickdeegrolletjes over de borden (eventueel op een bedje sla). Versier elk bord met 1 eetl. loempiasaus.

Tip

Nog groenteblokjes over? Verwerk ze in een groentesoep: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 200 g groente blokjes ± 5 min. Voeg het hoofdingrediënt van uw soep (tomaten, prei, kervel) toe en giet er bouillon over. Laat 15 à 20 min. koken. Alternatief voor de frituurpan Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C en bak er de gevulde brickdeegrolletjes ± 10 min. in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  7. Voeg de reepjes kip toe en roerbak 3 à 4 min. lichtbruin.

  8. Roer er de sojascheuten en de diepgevroren groenteblokjes onder. Giet er de vissaus over en laat 10 min. garen. Kruid naar smaak met peper en zout. 3 Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de groenten.

  9. Klop het ei los. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van elk vel brickdeeg. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en de onderkant over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  10. Bak ± 5 min. in de frituurpan op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de brickdeegrolletjes over de borden (eventueel op een bedje sla). Versier elk bord met 1 eetl. loempiasaus.

Tip

Nog groenteblokjes over? Verwerk ze in een groentesoep: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 200 g groente blokjes ± 5 min. Voeg het hoofdingrediënt van uw soep (tomaten, prei, kervel) toe en giet er bouillon over. Laat 15 à 20 min. koken. Alternatief voor de frituurpan Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C en bak er de gevulde brickdeegrolletjes ± 10 min. in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 30.9 g
Eiwit 14.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Charmée | Manoir du Chardon | A.O.P. Saint-Véran Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal