- Bewaar

- Bewaar
Oriëntaalse loempia
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée | Manoir du Chardon | A.O.P. Saint-Véran Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de reepjes kip toe en roerbak 3 à 4 min. lichtbruin.
-
Roer er de sojascheuten en de diepgevroren groenteblokjes onder. Giet er de vissaus over en laat 10 min. garen. Kruid naar smaak met peper en zout. 3 Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de groenten.
-
Klop het ei los. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van elk vel brickdeeg. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en de onderkant over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.
-
Bak ± 5 min. in de frituurpan op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de brickdeegrolletjes over de borden (eventueel op een bedje sla). Versier elk bord met 1 eetl. loempiasaus.
Nog groenteblokjes over? Verwerk ze in een groentesoep: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 200 g groente blokjes ± 5 min. Voeg het hoofdingrediënt van uw soep (tomaten, prei, kervel) toe en giet er bouillon over. Laat 15 à 20 min. koken. Alternatief voor de frituurpan Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C en bak er de gevulde brickdeegrolletjes ± 10 min. in.
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée | Manoir du Chardon | A.O.P. Saint-Véran Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de reepjes kip toe en roerbak 3 à 4 min. lichtbruin.
-
Roer er de sojascheuten en de diepgevroren groenteblokjes onder. Giet er de vissaus over en laat 10 min. garen. Kruid naar smaak met peper en zout. 3 Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de groenten.
-
Klop het ei los. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van elk vel brickdeeg. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en de onderkant over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.
-
Bak ± 5 min. in de frituurpan op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de brickdeegrolletjes over de borden (eventueel op een bedje sla). Versier elk bord met 1 eetl. loempiasaus.
Nog groenteblokjes over? Verwerk ze in een groentesoep: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 200 g groente blokjes ± 5 min. Voeg het hoofdingrediënt van uw soep (tomaten, prei, kervel) toe en giet er bouillon over. Laat 15 à 20 min. koken. Alternatief voor de frituurpan Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C en bak er de gevulde brickdeegrolletjes ± 10 min. in.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée | Manoir du Chardon | A.O.P. Saint-Véran Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot