Orloffbrochettes met mosterdsaus
Orloffbrochettes met mosterdsaus

Orloffbrochettes met mosterdsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 45.7 g
Koolhydraat 3.7 g
Eiwit 61.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in stukken. De stukken rundvlees mogen groter zijn dan de stukken Ardens gebraad. Zo zullen de verschillende stukken vlees gelijktijdig gaar zijn.

  3. Snij de ham in lange repen en de kaas in blokjes van 1,5 cm. Wikkel elk stuk kaas stevig in een hamreepje. Zo kan de gesmolten kaas niet uitlopen tijdens het bakken.

  4. Besprenkel de champignons met citroensap.

  5. Maak de brochettes: een stuk rundvlees, 1 kerstomaat, 1 à 2 blokjes Ardens gebraad, 1 à 2 kaas-hamblokjes en 1 champignon.

  6. Bestrijk de brochettes met olie en bewaar ze in de koelkast.

  7. Voor de saus mengt u de mayonaise, de zure room, de mosterd, de zilveruitjes en de fijngesnipperde augurken. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Bak de brochettes op een hete grill gedurende 5 à 7 min. Draai ze regelmatig om. Halfweg de baktijd bestrooit u ze met Provençaalse kruiden.

  10. Afwerking:
  11. Dien uw orloffbrochettes op met de mosterdsaus, aardappelen in papillot en een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in stukken. De stukken rundvlees mogen groter zijn dan de stukken Ardens gebraad. Zo zullen de verschillende stukken vlees gelijktijdig gaar zijn.

  3. Snij de ham in lange repen en de kaas in blokjes van 1,5 cm. Wikkel elk stuk kaas stevig in een hamreepje. Zo kan de gesmolten kaas niet uitlopen tijdens het bakken.

  4. Besprenkel de champignons met citroensap.

  5. Maak de brochettes: een stuk rundvlees, 1 kerstomaat, 1 à 2 blokjes Ardens gebraad, 1 à 2 kaas-hamblokjes en 1 champignon.

  6. Bestrijk de brochettes met olie en bewaar ze in de koelkast.

  7. Voor de saus mengt u de mayonaise, de zure room, de mosterd, de zilveruitjes en de fijngesnipperde augurken. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Bak de brochettes op een hete grill gedurende 5 à 7 min. Draai ze regelmatig om. Halfweg de baktijd bestrooit u ze met Provençaalse kruiden.

  10. Afwerking:
  11. Dien uw orloffbrochettes op met de mosterdsaus, aardappelen in papillot en een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 45.7 g
Koolhydraat 3.7 g
Eiwit 61.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi - Italië

Bekijk het recept digitaal