- Bewaar

- Bewaar
Ossobuco met witte bonen en gremolata
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Alpaca Carmenère Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water. Giet daarna af.
-
Snipper het knoflook fijn en hak de uien grof.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm en de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Kruid de bloem met peper, zout en nootmuskaat.
-
Maak in elke kalfsschenkel een inkeping, zodat ze mooi plat blijven liggen tijdens het bakken. Wentel ze door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
-
Snipper de blaadjes oregano, platte peterselie en basilicum fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter en 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide kanten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van het knoflook, de uien, de selder en de wortelen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Blus met de witte wijn en de bouillon. Voeg de tomatenpuree, de witte bonen en de takjes rozemarijn toe. Voeg ook het vlees toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 2 u. sudderen.
-
Maak de gremolata tegen het einde van de gaartijd: meng de rest van het fijngesnipperde knoflook met de fijngesnipperde verse kruiden, het citroensap en de citroenzeste. Kruid lichtjes met zout.
-
Afwerking:
-
Werk de ossobuco af met de gremolata en serveer met brood of puree.
U kan tijd winnen door bonen uit blik te gebruiken in plaats van droge bonen. Spoel ze wel eerst goed onder koud water. U kan dit gerecht ook volledig de dag vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u het maar 15 min. op te warmen. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortel en snij in blokjes. Snipper 5 blaadjes basilicum en 10 blaadjes oregano fijn. 2 Kook de aardappel en de wortel 20 min. in water. Giet af. 3 Mix alles fijn samen met de kruiden. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Alpaca Carmenère Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water. Giet daarna af.
-
Snipper het knoflook fijn en hak de uien grof.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm en de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Kruid de bloem met peper, zout en nootmuskaat.
-
Maak in elke kalfsschenkel een inkeping, zodat ze mooi plat blijven liggen tijdens het bakken. Wentel ze door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
-
Snipper de blaadjes oregano, platte peterselie en basilicum fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter en 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide kanten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van het knoflook, de uien, de selder en de wortelen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Blus met de witte wijn en de bouillon. Voeg de tomatenpuree, de witte bonen en de takjes rozemarijn toe. Voeg ook het vlees toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 2 u. sudderen.
-
Maak de gremolata tegen het einde van de gaartijd: meng de rest van het fijngesnipperde knoflook met de fijngesnipperde verse kruiden, het citroensap en de citroenzeste. Kruid lichtjes met zout.
-
Afwerking:
-
Werk de ossobuco af met de gremolata en serveer met brood of puree.
U kan tijd winnen door bonen uit blik te gebruiken in plaats van droge bonen. Spoel ze wel eerst goed onder koud water. U kan dit gerecht ook volledig de dag vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u het maar 15 min. op te warmen. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortel en snij in blokjes. Snipper 5 blaadjes basilicum en 10 blaadjes oregano fijn. 2 Kook de aardappel en de wortel 20 min. in water. Giet af. 3 Mix alles fijn samen met de kruiden. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Alpaca Carmenère Central Valley - Chili