Ovenschotel met kip, groenten en deksel van bladerdeeg
Ovenschotel met kip, groenten en deksel van bladerdeeg

Ovenschotel met kip, groenten en deksel van bladerdeeg

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 42.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in dunne schijfjes.

  4. Snij de rapen in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.

  6. Snij de kippenborstfilets in stukken van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de stukken lente-ui samen met de schijfjes wortel en de rapen 5 min.

  10. Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 à 3 min. garen. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over een ovenschaal.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in dezelfde braadpan en bak de kippen blokjes goudbruin aan alle kanten. Roer er de spekblokjes onder.

  13. Bestrooi de kip en de spekblokjes met de bloem en meng goed. Overgiet met de gevogeltefond en roer goed. Schik het vlees en de saus boven op de groenten.

  14. Bestrooi met het kruidentuiltje en bedek met het bladerdeeg. Vouw het overtollige bladerdeeg naar binnen. Prik een paar keer met een vork in het deeg.

  15. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee.

  16. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in dunne schijfjes.

  4. Snij de rapen in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.

  6. Snij de kippenborstfilets in stukken van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de stukken lente-ui samen met de schijfjes wortel en de rapen 5 min.

  10. Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 à 3 min. garen. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over een ovenschaal.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in dezelfde braadpan en bak de kippen blokjes goudbruin aan alle kanten. Roer er de spekblokjes onder.

  13. Bestrooi de kip en de spekblokjes met de bloem en meng goed. Overgiet met de gevogeltefond en roer goed. Schik het vlees en de saus boven op de groenten.

  14. Bestrooi met het kruidentuiltje en bedek met het bladerdeeg. Vouw het overtollige bladerdeeg naar binnen. Prik een paar keer met een vork in het deeg.

  15. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee.

  16. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 42.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal