- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met kip, groenten en deksel van bladerdeeg
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in dunne schijfjes.
-
Snij de rapen in halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de kippenborstfilets in stukken van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de stukken lente-ui samen met de schijfjes wortel en de rapen 5 min.
-
Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 à 3 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over een ovenschaal.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in dezelfde braadpan en bak de kippen blokjes goudbruin aan alle kanten. Roer er de spekblokjes onder.
-
Bestrooi de kip en de spekblokjes met de bloem en meng goed. Overgiet met de gevogeltefond en roer goed. Schik het vlees en de saus boven op de groenten.
-
Bestrooi met het kruidentuiltje en bedek met het bladerdeeg. Vouw het overtollige bladerdeeg naar binnen. Prik een paar keer met een vork in het deeg.
-
Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in dunne schijfjes.
-
Snij de rapen in halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de kippenborstfilets in stukken van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de stukken lente-ui samen met de schijfjes wortel en de rapen 5 min.
-
Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 à 3 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over een ovenschaal.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in dezelfde braadpan en bak de kippen blokjes goudbruin aan alle kanten. Roer er de spekblokjes onder.
-
Bestrooi de kip en de spekblokjes met de bloem en meng goed. Overgiet met de gevogeltefond en roer goed. Schik het vlees en de saus boven op de groenten.
-
Bestrooi met het kruidentuiltje en bedek met het bladerdeeg. Vouw het overtollige bladerdeeg naar binnen. Prik een paar keer met een vork in het deeg.
-
Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt