Panna cotta met carpaccio van ananas
Panna cotta met carpaccio van ananas

Panna cotta met carpaccio van ananas

1 u.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Schil de halve ananas en snij in flinterdunne schijven.

  4. Bereiding:
  5. Doe de room in een steelpan. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit boven de room. Voeg ook het stokje zelf toe en verhit tot net onder het kookpunt, samen met de suiker en de vanillesuiker.

  6. Neem van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten, terwijl u roert.

  7. Giet de room in 4 kommetjes en laat ± 4 à 5 u afkoelen in de koelkast.

  8. Verwarm de bosvruchten in een steelpannetje. Plet met een vork en meng met de honing. Zeef het mengsel boven een kom en druk er goed op met een vork. Gebruik alleen het vocht.

  9. Afwerking:
  10. Schik 3 schijven ananas dakpansgewijs op elk bord. Keer de panna cotta om op de ananas en lepel er de coulis over. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Schil de halve ananas en snij in flinterdunne schijven.

  4. Bereiding:
  5. Doe de room in een steelpan. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit boven de room. Voeg ook het stokje zelf toe en verhit tot net onder het kookpunt, samen met de suiker en de vanillesuiker.

  6. Neem van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten, terwijl u roert.

  7. Giet de room in 4 kommetjes en laat ± 4 à 5 u afkoelen in de koelkast.

  8. Verwarm de bosvruchten in een steelpannetje. Plet met een vork en meng met de honing. Zeef het mengsel boven een kom en druk er goed op met een vork. Gebruik alleen het vocht.

  9. Afwerking:
  10. Schik 3 schijven ananas dakpansgewijs op elk bord. Keer de panna cotta om op de ananas en lepel er de coulis over. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. Villa Antonini Wijn Italiaanse droge schuimwijn van de proseccodruif. Afkomstig uit Valdobbiadene in de provincie Treviso, het kerngebied van prosecco.

Bekijk het recept digitaal