- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta van pastinaak met ganzenlever
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pastinaken en snij er met een dunschiller 4 dunne repen van. Snij de rest in gelijke blokjes. Kook de pastinaakblokjes ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de pastinaakrepen in de lengte in 2 en schik op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
-
Bak intussen de panko goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak enkele sneetjes in het citroengras en laat de gelatineblaadjes weken in wat water.
-
Warm de room, de melk en het citroengras op in een steelpan, tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, haal er het citroengras uit en mix samen met de pastinaakblokjes tot een gladde massa.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder de pastinaakroom tot ze volledig opgelost zijn. Verdeel de room over aperitiefglaasjes en laat opstijven in de koelkast (min. 2 u.).
-
Warm een mes op door het even onder heet water te houden. Dep droog en snij er de ganzenlever mee in fijne plakjes.
-
Schik een plakje ganzenlever op de panna cotta en bestrooi met de panko.
-
Werk af met een reepje pastinaak en een blaadje platte peterselie.
Liever vis op het menu? Vervang de ganzenlever door zwarte lompviseitjes of gerookte zalmreepjes. Liever lactosevrij? Vervang de melk en de room door 3 dl ongezoete amandelmelk of 2,5 dl sojaroom. De ganzenlever vervangt u door een mengeling van panko, fijngehakte hazelnoten en peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pastinaken en snij er met een dunschiller 4 dunne repen van. Snij de rest in gelijke blokjes. Kook de pastinaakblokjes ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de pastinaakrepen in de lengte in 2 en schik op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
-
Bak intussen de panko goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak enkele sneetjes in het citroengras en laat de gelatineblaadjes weken in wat water.
-
Warm de room, de melk en het citroengras op in een steelpan, tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, haal er het citroengras uit en mix samen met de pastinaakblokjes tot een gladde massa.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder de pastinaakroom tot ze volledig opgelost zijn. Verdeel de room over aperitiefglaasjes en laat opstijven in de koelkast (min. 2 u.).
-
Warm een mes op door het even onder heet water te houden. Dep droog en snij er de ganzenlever mee in fijne plakjes.
-
Schik een plakje ganzenlever op de panna cotta en bestrooi met de panko.
-
Werk af met een reepje pastinaak en een blaadje platte peterselie.
Liever vis op het menu? Vervang de ganzenlever door zwarte lompviseitjes of gerookte zalmreepjes. Liever lactosevrij? Vervang de melk en de room door 3 dl ongezoete amandelmelk of 2,5 dl sojaroom. De ganzenlever vervangt u door een mengeling van panko, fijngehakte hazelnoten en peterselie.