Parelhoen met kokosroom
Parelhoen met kokosroom

Parelhoen met kokosroom

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 26 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het parelhoen in stukken.

  4. Snij de preistengels in ringetjes.

  5. Snij de appelen in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een ruime kookpot en kleur de stukken parelhoen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Overgiet het parelhoen met de groentebouillon en kruid met het kruidentuiltje. Dek af en laat 30 min. sudderen.

  9. Voeg de preiringen, de kokosmelk, het kerriepoeder en de rozijnen toe en laat nog 20 min. verder gaar worden.

  10. Voeg de appelblokjes toe en laat nog 5 à 10 min. sudderen.

  11. Haal de parelhoenstukken uit de pot, bind de saus lichtjes met instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met basmatirijst of thairijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het parelhoen in stukken.

  4. Snij de preistengels in ringetjes.

  5. Snij de appelen in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een ruime kookpot en kleur de stukken parelhoen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Overgiet het parelhoen met de groentebouillon en kruid met het kruidentuiltje. Dek af en laat 30 min. sudderen.

  9. Voeg de preiringen, de kokosmelk, het kerriepoeder en de rozijnen toe en laat nog 20 min. verder gaar worden.

  10. Voeg de appelblokjes toe en laat nog 5 à 10 min. sudderen.

  11. Haal de parelhoenstukken uit de pot, bind de saus lichtjes met instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met basmatirijst of thairijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 26 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.C. Haut-Médoc Deze heerlijke cru -bourgeois spreekt onmiddellijk aan met zijn intense kleur en zijn aangenaam fruitige boeket met lichte houttoets. In de mond soepel, vlezig en rond. Een bijzondere wijn binnen deze appellatie, want hij is gemaakt van 85 % merlot. Een uitstekende bordeaux.

Bekijk het recept digitaal