- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenfilet met krokant champignonbeursje
Onze drankensuggesties
Wijn * Château de Pierreux - A.O.P. Brouilly Wijn * Campo Viejo - Tempranillo - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (ontdooitijd + 3 u. marineren)
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper het knoflook fijn en rasp de gember. Meng de helft van het knoflook met de gember, 4 eetl. sojasaus, de honing en het citroensap. Giet over de parelhoenfilets in een schotel, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast. Draai de filets elk uur om.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Snij de champignons in stukken (hou 1 eetl. opzij).
-
Snipper de koriander en de ui fijn.
-
Meng 4 eetl. sojasaus met het groentesap en de bruine suiker in een mengkom.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons tot het vocht verdampt is. Voeg de koriander en de rest van het knoflook toe. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pannetje. Leg telkens 2 brickdeegvellen op elkaar, bestrijk met gesmolten boter en vouw in 2. Schep de champignons in het midden en giet er telkens 1/2 eetl. sojasaus over. Klop het eigeel los, vouw het brickdeeg goed dicht en bestrijk met het eigeel. Leg in een ovenschaal en bedek met bakpapier.
-
Dep de marinade van de parelhoenfilets (wrijf er ook het knoflook en de gember af) en leg in een ovenschaal. Zeef de marinade boven een kom en besprenkel de filets met wat marinade.
-
Bak de filets 15 min. in de voorverwarmde oven en overgiet na 8 min. met nog wat marinade. Bak de brickdeegbeursjes de laatste 7 min. mee in de oven.
-
Hak intussen 1 eetl. champignons fijn. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Giet er de sojasaus met groentesap bij en voeg de champignons toe. Kruid met peper en laat 8 min. koken.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de borden en leg er telkens 1 parelhoenfilet in. Giet er nog wat saus over. Schik er 1 champignonbeursje naast en serveer met rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn * Château de Pierreux - A.O.P. Brouilly Wijn * Campo Viejo - Tempranillo - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (ontdooitijd + 3 u. marineren)
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper het knoflook fijn en rasp de gember. Meng de helft van het knoflook met de gember, 4 eetl. sojasaus, de honing en het citroensap. Giet over de parelhoenfilets in een schotel, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast. Draai de filets elk uur om.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Snij de champignons in stukken (hou 1 eetl. opzij).
-
Snipper de koriander en de ui fijn.
-
Meng 4 eetl. sojasaus met het groentesap en de bruine suiker in een mengkom.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons tot het vocht verdampt is. Voeg de koriander en de rest van het knoflook toe. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pannetje. Leg telkens 2 brickdeegvellen op elkaar, bestrijk met gesmolten boter en vouw in 2. Schep de champignons in het midden en giet er telkens 1/2 eetl. sojasaus over. Klop het eigeel los, vouw het brickdeeg goed dicht en bestrijk met het eigeel. Leg in een ovenschaal en bedek met bakpapier.
-
Dep de marinade van de parelhoenfilets (wrijf er ook het knoflook en de gember af) en leg in een ovenschaal. Zeef de marinade boven een kom en besprenkel de filets met wat marinade.
-
Bak de filets 15 min. in de voorverwarmde oven en overgiet na 8 min. met nog wat marinade. Bak de brickdeegbeursjes de laatste 7 min. mee in de oven.
-
Hak intussen 1 eetl. champignons fijn. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Giet er de sojasaus met groentesap bij en voeg de champignons toe. Kruid met peper en laat 8 min. koken.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de borden en leg er telkens 1 parelhoenfilet in. Giet er nog wat saus over. Schik er 1 champignonbeursje naast en serveer met rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Château de Pierreux - A.O.P. Brouilly Wijn * Campo Viejo - Tempranillo - D.O.C. Rioja - Spanje